Ειδικοί

Dra. Mercedes Torres Tabanera

Η Dra. Torres εκπαιδεύτηκε στην Απεικόνιση Μαστού στα Νοσοκομεία LDS (Salt Lake City, Utah USA) και το Yale-New Haven University Hospital (New Haven, CT USA) μεταξύ 1991-1992.

Από το 1994 είναι ειδικός στη Ραδιολογία του Μαστού. Η κλινική και εργασιακή εμπειρία σε διάφορες θέσεις ξεκίνησε το 1992, και ειδικεύτηκε σε  και σε επεμβατικές τεχνικές του μαστού από το 1994. 

Με πάνω από 2.000 διαγνωστικές και θεραπεύτηκες διαδικασίες, , διαθέτει αποδεδειγμένη πείρα στην εκτέλεση βιοψιών υπό αναρρόφηση (VABB) από το 1999.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε προγράμματα και συνέδρια (περισσότερες από 100 διαλέξεις).  Έχει επίσης συμμετάσχει σε συγκεκριμένα θεωρητικά και πρακτικά προγράμματα κατάρτισης, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα και κεφάλαια σε βιβλιογραφίες.

Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει στηρίξει την εισαγωγή και βελτίωση των τεχνικών της υπερηχογραφικά υποβοηθούμενης VABB στα πλαίσια διαγνωστικών και θεραπευτικών ενδείξεων σε κέντρα της Ισπανίας, της Ευρώπης και του Μεξικού. 

Μέχρι το 2018 υπήρξε συντονιστής Μονάδας Γυναικείας Ραδιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Puerta del Sur, της Ομάδας HM ((Móstoles, Μαδρίτη).

Αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Centro Médico Ginecológico (Ακτινολογική περιοχή της παθολογίας του μαστού) της Zaragoza.

Dr. Steven Wolberink​

Ο Dr. Wolberink είναι Επιμελητής Ραδιολογίας του Μαστού για παραπάνω από 7 χρόνια, έχοντας εργαστεί κυρίως στο Westfriesgasthuis, Hoorn, Ολλανδίας και στο Alexander Monro Breast Cancer Hospital, Bilthoven, Ολλανδίας.

Πέρα από αυτές τις μόνιμες θέσεις, κατείχε πολλές προσωρινές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα με αυτή την κλινική εμπειρία κάνει διαλέξεις και παρέχει εκπαίδευση, τόσο στην Ολλανδία όσο και σε άλλες χώρες, εντός Ευρώπης, έχοντας πραγματοποιήσει κι ένα ταξίδι στην Κίνα, όλα αυτά αναφορικά με την Ραδιολογία του Μαστού.

Σχετικά με τη VABB

 

Η βιοψία υπό αναρρόφηση (VABB) αποτελεί μια τεχνική βιοψίας του μαστού η οποία
συμβάλλει στην αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης όταν κρίνεται απαραίτητη η
επιβεβαίωση μιας διάγνωσης και η θεραπεία πολλαπλών καλοήθων
βλαβών στη γυναίκα.

  • Δεν χρήζει νοσηλείας.

  • Πραγματοποιείται με τη χορήγηση τοπικής αναισθησίας.

  • Δεν αφήνει ουλή.

  • Μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας σε διάστημα
    λίγων ημερών.

 


Ανακαλύψτε τις εμπειρίες των ασθενών μας